Blog op www.peterdherde.com

Brief aan Gareth Bale

Beste Gareth,

vind je het ook niet een beetje onkies dat je in je nieuwe job 300.000 euro per week gaat verdienen in een land dat op de rand van de afgrond staat?

Zelfs een Belgische CEO moet het met minder doen. Je nieuwe werkgever gaat ook niet bepaald vrijuit, want die geven geld uit dat ze eigenlijk niet hebben. De 500 miljoen euro schuld van ‘de Koninklijke’ wordt gedekt door de banken, die op hun beurt recht worden gehouden door de Spaanse overheid, die dan weer ondersteund moet worden door Europa, dat gefinancierd wordt door alle Europeanen. Wij dus!

Ik betaal dus voor een stukje mee aan jouw exuberante loon en dat vind ik nu niet direct een geruststellende gedachte. Liever betaal ik mee om de bijna 5 miljoen werklozen in jouw nieuwe vaderland een baan te geven.

We kunnen tenslotte niet allemaal topvoetballer zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s